Мерки за пожарна безопасност през отоплителния сезон
МИГ - ЛОМ
Безопасно поведение при усложнена зимна обстановка
Инициатива за възстановяване на вестникопродавницата
Новини
ЛОМ ПРАЗНУВА С ГЛОРИЯ, УТИ И ЧАКЪРДЪКОВА
12.09.2017


Концерти на Глория и Николина Чакърдъкова ще зарадват ломчани и гостите на града за Деня на Лом, „Вяра, Надежда, Любов“. Шоуто на Глория е на 16 септември, от 20.00 ч., на площад „Свобода“, а следващата вечер ще пее Николина Чакърдъкова, от 19.30 ч., отново на централния площад.

А празничният ден, 17 септември, по традиция ще започне в 9.00 ч. с литургия и молебен за здравето на ломчани в катедралния храм „Успение Богородично”. От 10.30 ч., в камерната зала на НЧ „Постоянство 1856”, е тържествената сесия на Общинския съвет, на която с почетни звания ще бъдат удостоени заслужили нашенци. Изложбата „Ехо от миналото“ на художника Иван Манойлов – Почетен гражданин на Лом, ще се открие от 11.30 ч. в галерия „Поломие“.

В Програмата за Деня на Лом е предвидена и вечер на класическата музика, посветена на 75-годишния юбилей на проф. Аврам Попов – Почетен гражданин на Лом, със специалното участие на Хайгашод Агасян и млади таланти от Обединената школа по изкуствата към НЧ „Постоянство 1856“. Концертът е на 16 септември, от 17.30 ч., в Историческия музей.

Специално за децата и по повод първия учебен ден, 15 септември, ще има Детско шоу с много изненади и награди, от 16.30 ч. в амфитеатъра на Дунавския парк.

Празничната програма продължава на 21 септември, четвъртък, с кулинарното шоу  „На риба с бира в Лом“ с Ути Бъчваров. Атрактивният майстор-готвач ще приготви най-вкусната саламура, а за доброто настроение на ломчани ще се погрижи и Берковската духова музика. Кулинарният фест започва от 16.30 ч. в Дунавския парк, а Берковската духова музика ще се включи след 18.00 ч.

Спектакълът „Молитва за България“ на Поли Паскова е на 22 септември и е посветен на Деня на независимостта на България. Концертът е от 19.30 ч. на площад „Свобода“.

Фестивалът „Рок Вълнение 2017” пък е на 23 септември, отново на централния площад, от 19.30 ч.

Tърсене
Анкетна карта за изработването на Общ устройствен план на община Лом
ПОКАНА за национален фотоконкурс „Изворите на България“
Осиновителна кампания „Открий своя домашен любимец”
Анкета
Харесва ли ви новата визия на сайта?
Да
Не
Нямам мнение