Мерки за пожарна безопасност през лятото
МИГ - ЛОМ
Обяви
МЕРКИ ЗА ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ ПРЕЗ ОТОПЛИТЕЛНИЯ СЕЗОН
25.10.2017

Във връзка със зачестилите произшествия през отоплителен сезон, Районна служба  „Пожарна безопасност и защита на населението” гр.Лом, напомня на гражданите за повишената пожарна опасност в бита. Свързано със сезонната специфика, битовите пожари възникват в жилища, офиси, търговски обекти, работни помещения и в изоставени сгради.

Основните предпоставки за тези пожари са неспазване на елементарните противопожарни правила, свързани предимно с опасно малко разстояние от отоплителния уред до обзавеждането и до завивките; До запалвания и пожари довеждат и техническите неизправности в процеса на експлоатация на уредите, както и небрежност и нехайство при използването им. Не са редки случаите на пожари, предизвикани от непрофесионално (самоделно) монтирани и не добре поддържани сградни инсталации за местно отопление.

Техническата изправност на електрическите инсталации е от особена важност за пожарната сигурност. Необходимо е предварително да се съобрази предстоящото по-високо натоварване на ел.инсталация. Съществена роля за защита изпълняват електрическите предпазители, както при натоварване на електрическите вериги, така и при късо съединение в съоръженията. Затова нека подготвим домашните (апартаментните) ел.табла със стандартни, оригинални и подходящо оразмерени предпазителни патрони (бушони). Спестяването на дребни суми за подходящи предпазители, както и подсилване на патроните с жички, може да се окаже фатално -  големи загуби  и жертви при пожар. С висока опасност за човешкия живот са технически неизправните уреди, съоръжения и инсталации с  газово гориво – природен газ и газ “пропан-бутан”.

ЗАПОВЕД НА КМЕТА НА ОБЩИНА ЛОМ ОТНОСНО ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА ПРЕДПОСТАВКИ ЗА ВЪЗНИКВАНЕ НА ПОЖАРИ И АВАРИИ ПРЕЗ ЕСЕНТА И ЗИМАТА НА 2017/2018 Г. НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНАТА ТУК

ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕ ДА ОТКРИЕТЕ ТУК
Tърсене
Кампания за разделно събиране на отпадъци "Хартиена война"
Национален литературен конкурс „Яна Язова” Лом’2018
Анкетна карта за изработването на Общ устройствен план на община Лом
Осиновителна кампания „Открий своя домашен любимец”
Анкета
Харесва ли ви новата визия на сайта?
Да
Не
Нямам мнение