Национална кампания "Капачки за бъдеще"
Проект на Областен план за развитие на горските територии за област Монтана
Мерки за пожарна безопасност през лятото
МИГ - ЛОМ
Уведомление за поверителност
Новини
РЕМОНТИРАТ ПЪТЯ ЛОМ-ДОБРИДОЛ, УЛ. „СОФИЙСКА“ – ПРЕЗ 2018 Г.
06.12.2017

 

Нетложен ремонт на пътя Лом-Орсоя-Добридол започна Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), а основният ремонт на ул. „Софийска“ ще бъде извършен през 2018 г. Това заяви председателят на УС на АПИ инж. Дончо Атанасов на среща с кмета Пенка Пенкова, в която участваха народният представител Дилян Димитров и областният управител Росен Белчев.


За ремонтните дейности на пътя Лом-Орсоя-Добридол са отпуснати 1 милион лева и вече се работи. Шосето, което част от републиканския път II-11 Видин-Лом-Козлодуй, бе почти непроходимо в участъка между селата Орсоя, Сливата и Добридол. Причината е в свлачището, което е на площ от 8-10 километра, и заради което в периода 2009-2011 г. този участък от пътя изобщо не бе ремонтиран, след като Световната банка отказа да го финансира. За основен ремонт на пътя Лом-Орсоя-Добридол е необходимо сериозно финансиране, предвид укрепителните дейности, които трябва да противостоят на свлачищните процеси. Сега се предвижда изкърпване на най-разбитите участъци между Орсоя, Сливата и Добридол.


Ремонтът на ул. „Софийска“ в Лом, която е част от републиканския път II-81 –Лом-Монтана-София, ще се извърши през 2018 г., заяви инж. Дончо Атанасов. Отлагането на ремонта за 2018 г., след като бе обещан за 2017 г., но така и не започна, шефът на АПИ обясни с липсата на достатъчно финансиране за основен ремонт на шосето, както и проектни процедури, но пред кмета Пенка Пенкова и журналисти пое ангажимент през 2018 г. ремонтът да бъде извършен. 


Изграденият преди повече от 60 години път е с паважна настилка с много слягания и пропадания. Въпреки многократните изкърпвания с асфалт, тя бързо се компрометира от недоброто отводняване и от натоварения трафик. Успоредно на пътя има отводнителен канал, който е по цялата дължина на участъка, отдясно при спускането и по километража. Каналът отвежда високи подпочвени води, но от години е запушен, което води до преовлажняване на основата на пътя и пропадане на настилката.  Пътят е и с голям надлъжен наклон с много завои. Тежкотоварният трафик, който минава през града заради ремонтите на други републикански пътища в района, допълнително причинява разрушения на пътното платно.


В момента се извършва проектиране на строително-ремонтните дейности и при осигурено финансиране ще бъде извършен основен ремонт на ул. „Софийска“ през 2018 г., каза инж. Атанасов.

Tърсене
Допитване за избор на обществен съвет "Д-р Андрей Георгиев"
Предварителен проект на Общ устройствен план на община Лом
Обяви на ЧЕЗ
Осиновителна кампания „Открий своя домашен любимец”
Анкета
Харесва ли ви новата визия на сайта?