Национална кампания "Капачки за бъдеще"
Проект на Областен план за развитие на горските територии за област Монтана
МИГ - ЛОМ
Уведомление за поверителност
Мерки за пожарна безопасност през отоплителния сезон
Безопасно поведение при усложнена зимна обстановка
Новини
20 В СПОР ЗА НАЙ-ДОБРО БЯЛО И ЧЕРВЕНО ВИНО НА ЗАРЕЗАН В ЛОМ
14.02.2018

20 винопроизводители участваха в конкурса за най-добро бяло и червено вино на празненството по повод Деня на лозаря в местността „Садовете“. По традиция ломчани почитат Трифон Зарезан по стар стил, на 14 февруари.

 

При червените вина първо място спечели Александър Цоцов. Второ място заслужи Сашо Николов, а на трето място бе класирано виното на Николай Ангелов.

 

Първа награда за най-добро бяло вино бе присъдена на Емил Светозаров. Второто място отиде при Николай Ангелов, а третото заслужи Сашо Николов, който получи и специалната награда в категория «розе».

 

Кметът Пенка Пенкова връчи на отличените винопроизводители грамоти и парични награди, осигурени от Община Лом. Представените вина се догустираха и оценяваха от жури, в което участваха Албена Иванова и Росен Йосифов.

 

Празничен водосвет за здраве и плодородие отслужи отец Цветан Антонов. „Нашият край е прочут със своите лозя и вина и трудолюбивите стопани, които се грижат да има добра реколта. Да има хубаво грозде, да направим хубаво вино! На всички именици пожелавам да носят със здраве името си! Нека празникът продължи във всеки дом, с добри приятели и роднини, на чаша искрящо вино и в добро настроение и с много обич!” – пожела кметът Пенка Пенкова и символично заряза лоза и я поля с вино за здраве и плодородие. Гости на празненството бяха и зам.-областният управител на област на Монтана Нина Петкова и председателят на Общинския съвет Христина Христова.

 

Ритуалът по избор на цар на лозата изпълни ДЮФА „Хорце” към НЧ „23 септември“ – Лом, с ръководител Венислав Рафаилов. Ученици от ПГХЗ «Дмитрий Ив. Менделеев» представиха обреден хляб и също се включиха в ритуала по зарязване, а връстнеците им от ПГПТ изигриха пролетен танц. Изявиха се и момичетата и момчетата от танцовия ансамбъл „Радост“ към ОУ „Св. Климент Охридски“ – Сталийска махала, и бабите от вокална група към Дневния център за стари хора «Дом край Дунав» - с. Ковачица.

 

Tърсене
Допитване за избор на обществен съвет "Д-р Андрей Георгиев"
Предварителен проект на Общ устройствен план на община Лом
Обяви на ЧЕЗ
Осиновителна кампания „Открий своя домашен любимец”
Анкета
Харесва ли ви новата визия на сайта?