Национална кампания "Капачки за бъдеще"
Проект на Областен план за развитие на горските територии за област Монтана
МИГ - ЛОМ
Уведомление за поверителност
Мерки за пожарна безопасност през отоплителния сезон
Безопасно поведение при усложнена зимна обстановка
Новини
ДУНАВСКАТА ЛИГА ПО МИНИФУТБОЛ СТАРТИРА С ДВУБОЙ МЕЖДУ ЛОМСКИТЕ ФК "КРИСТА" И ФК "ПОЛОМИЕ"
16.05.2018


Ломските ФК „Криста“ и ФК „Поломие“ откриха първенството на новоучредената Дунавската лига към Българската асоциация по минифутбол (БАМФ) – Враца. В зрелищен и изпълнен с много емоции двубой на игрището на спортния комплекс „Дунавски юнак“, тимът на „Криста“ победи с 4:3 съгражданите си от „Поломие“. С по два гола за победителите се отличиха Станислав Трайков и Ивайло Иванов, а за „Поломие“  точни бяха Владислав Александров – автор на две попадения, и Цвети Неделчев.


В Дунавската лига ще играят осем отбора. Освен ломските „Криста“ и „Поломие“, за първото място ще мерят сили и отборите на „Червена чета Радецки“, „Вековна Дружина“ и „Спорт Респект“ от Козлодуй, ФК „Оряхово“, ФК „Мизия“ и „Пъстренец“ – Долно Белотинци. Домакин на първия кръг на 16 май бе Лом, а последният е насрочен за 27 юни в Оряхово, където ще бъде и награждаването. Домакин на някои от кръговете ще бъде и Козлодуй.


Отборите ще играят по системата „всеки срещу всеки“ в седем  кръга. Те могат да картотекират по максимум 20 играчи.  Първенството ще премине по правилата на БАМФ. Мачовете са от по две полувремена по 25 минути.


Победителят в Дунавската лига се класира за Шампионската лига на БАМФ, а вторият отбор в крайното класиране взима квота за Лига България.  Класиралите се на трето и четвърто място тимове пък ще  играят бараж за още една промоция в Лига БГ.


От ръководството на БАМФ-Враца изразиха специална благодарност към общините Лом, Козлодуй и Оряхово за подкрепата на Дунавската лига.

Tърсене
Предварителен проект на Общ устройствен план на община Лом
Обяви на ЧЕЗ
Осиновителна кампания „Открий своя домашен любимец”
Анкета
Харесва ли ви новата визия на сайта?