Национална кампания "Капачки за бъдеще"
Проект на Областен план за развитие на горските територии за област Монтана
МИГ - ЛОМ
Уведомление за поверителност
Мерки за пожарна безопасност
Новини
СТАРТИРА РЕМОНТЪТ НА 13 УЛИЦИ И ГРАДСКА ГРАДИНА ПО ОП "РЕГИОНИ В РАСТЕЖ" 2014-2020
10.10.2018


Асфалтиране, полагане на бордюри и изграждане на тротоари на 13 улици и възстановяване на градска градина с паметник на Еремия Българов предвижда проектът „Обновени градски пространства в град Лом“, който се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. 


Стойността на проекта е 2 703 559,10 лв., от които  2 298 025,23 лв. са осигурени от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, а националното съфинансиране е в размер на 405 533,87 лв.


„Възстановяването на улиците на Лом е наш приоритет. Състоянието на десетки улици в града не е добро, едни са били асфалтирани преди повече от 40 години и не се ремонтирани, имаме и улици, на които никога не полаган асфалт. През мандат 2011-2015 г. не бе изпълнен Водният цикъл и много улици останаха без канализация и без нов водопровод, не бе изградена и пречиствателна станция. Радвам се, че с изпълнението на проекта „Обновени градски пространства в град Лом“, отговаряме на очакванията на нашите съграждани и ще продължим с ремонтите на още десетки улици и през следващата година.“ – заяви кметът Пенка Пенкова.


По проекта „Обновени градски пространства в град Лом“ ще бъдат обновени улиците или части от тях: „Драгоман“, „Варош“, „Марин Дринов“, „Даме Груев“, „Кирил Петров“, „Панайот Хитов“, „Еремия Българов“, „6-ти септември“, „Никола Първанов“, „Бозвели“, „Георги Петров“, „Д-р Андрейчев“ и „Луи Айер“. Със средства от бюджета на Община Лом на тези улици се подменят водопроводът и канализацията, преди да бъдат основно асфалтирани. Прилежащата към Историческия музей зелена площ с градинка и паметник на Еремия Българов също ще бъде възстановена.

 

Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 116 дни, но от изпълнителя ДЗЗД „Геопът Лом“ увериха, че ще се постараят повечето от улиците да бъдат готови до настъпването на зимата.

 

Целите и очакваните резултати от изпълнението на проекта бяха представени на информационен ден в присъствието на кмета на Община Лом Пенка Пенкова, председателя на Общинския съвет Христина Христова, инж. Цветослав Петков – представител на изпълнителя на строително-ремонтните дейности ДЗЗД „Геопът Лом“, представители на строителния и авторския надзор, финансовия одит, общински съветници, граждани и журналисти.

 

Стартът на проекта официално бе даден с първа копка, която направиха кметът Пенка Пенкова, председателят на Общинския съвет Христина Христова и инж. Цветослав Петков от  ДЗЗД „Геопът Лом“.

 

Tърсене
Национален литературен конкурс „Яна Язова” Лом’2019
Предварителен проект на Общ устройствен план на община Лом
Фонд "Инвитро"
Обяви на ЧЕЗ
Осиновителна кампания „Открий своя домашен любимец”
Анкета
Харесва ли ви новата визия на сайта?