Национална кампания "Капачки за бъдеще"
Проект на Областен план за развитие на горските територии за област Монтана
МИГ - ЛОМ
Уведомление за поверителност
Мерки за пожарна безопасност през отоплителния сезон
Безопасно поведение при усложнена зимна обстановка
Новини
СТУДЕНТ ИЗВАДИ КРЪСТА, ДАРЯВА НАГРАДАТА СИ НА ЧИТАЛИЩЕТО
06.01.2019

  
25-годишният Симеон Алексиев извади кръста от ледените води на Дунав пред стотици ломчани, дошли по традиция на брега на реката на Богоявление.  „Здраве, късмет и успех на всички мои съграждани!“ – пожела победителят, който обяви, че дарява паричната си награда от 100 лв. на НЧ „Постоянство 1856“. Симеон следва задочно и работи във фирма „Хъс“. Той скача за първи път за кръста в надпревара с още девет смелчаци.

 

 „Богоявление е празник, който в Лом е на особена почит. Празнуваме кръщението на Спасителя, за всички нас това е духовно пробуждане и изцеление. Нека бъдем здрави и щастливи, нека да има благоденствие за всички ломчани, за всички българи! Изпратихме миналата година с благодарност, посрещаме новата с надежди за по-добри дни.  На всички именици, днес на Йордановден и утрешните на Ивановден, много здраве и успехи и да носят с гордост и достойнство името си!” – пожела кметът  Пенка Пенкова, която награди и участниците в надпреварата за кръста.

 

Тържествен богоявленски водоствет за здраве и благополучие на ломчани отслужи отец Нестор от Катедралния храм „Успение Богородично“.

Tърсене
Допитване за избор на обществен съвет "Д-р Андрей Георгиев"
Предварителен проект на Общ устройствен план на община Лом
Обяви на ЧЕЗ
Осиновителна кампания „Открий своя домашен любимец”
Анкета
Харесва ли ви новата визия на сайта?