Национална кампания "Капачки за бъдеще"
Проект на Областен план за развитие на горските територии за област Монтана
МИГ - ЛОМ
Уведомление за поверителност
Мерки за пожарна безопасност
Новини
СТУДЕНТ ИЗВАДИ КРЪСТА, ДАРЯВА НАГРАДАТА СИ НА ЧИТАЛИЩЕТО
06.01.2019

  
25-годишният Симеон Алексиев извади кръста от ледените води на Дунав пред стотици ломчани, дошли по традиция на брега на реката на Богоявление.  „Здраве, късмет и успех на всички мои съграждани!“ – пожела победителят, който обяви, че дарява паричната си награда от 100 лв. на НЧ „Постоянство 1856“. Симеон следва задочно и работи във фирма „Хъс“. Той скача за първи път за кръста в надпревара с още девет смелчаци.

 

 „Богоявление е празник, който в Лом е на особена почит. Празнуваме кръщението на Спасителя, за всички нас това е духовно пробуждане и изцеление. Нека бъдем здрави и щастливи, нека да има благоденствие за всички ломчани, за всички българи! Изпратихме миналата година с благодарност, посрещаме новата с надежди за по-добри дни.  На всички именици, днес на Йордановден и утрешните на Ивановден, много здраве и успехи и да носят с гордост и достойнство името си!” – пожела кметът  Пенка Пенкова, която награди и участниците в надпреварата за кръста.

 

Тържествен богоявленски водоствет за здраве и благополучие на ломчани отслужи отец Нестор от Катедралния храм „Успение Богородично“.

Tърсене
Национален литературен конкурс „Яна Язова” Лом’2019
Предварителен проект на Общ устройствен план на община Лом
Фонд "Инвитро"
Обяви на ЧЕЗ
Осиновителна кампания „Открий своя домашен любимец”
Анкета
Харесва ли ви новата визия на сайта?