Национална кампания "Капачки за бъдеще"
Проект на Областен план за развитие на горските територии за област Монтана
МИГ - ЛОМ
Уведомление за поверителност
Мерки за пожарна безопасност
Новини
РЕМОНТИ НА УЛИЦИ, ВиК – МРЕЖА И ОБРАЗОВАНИЕ - ПРИОРИТЕТИ В БЮДЖЕТА НА ОБЩИНА ЛОМ ЗА 2019 Г.
02.02.2019


Ремонт на улици и общински пътища, водопроводна мрежа, спортна зала, образователни и социални заведения, това са приоритетите в бюджета на Община Лом за 2019 г., който бе приет от Общинския съвет.

По предложение на кмета Пенка Пенкова съветниците приеха и най-ниските размери и коригиращи коефициенти при определяне на данъка върху превозните средства. В новия бюджет местните данъци и такси няма да се увеличават и запазват размера си от миналата година.

„Бюджетът на Община Лом за 2019 г. е стабилен и балансиран, с рекродна макрорамка от близо 30 милиона лева. Без да увеличавме размера на местните данъци и такси за жителите на общината, осигурихме добро финансиране за инфраструктурни проекти, образование, социални и спортни дейности“, каза кметът Пенка Пенкова.

Само за капиталови разходи  - ремонти на улици, ВиК-мрежата, социална и спортна инфраструктура, са предвидени 4 732 952 лв., като тези средства са извън финансираните по оперативни програми проекти за образователна инфраструктура и ремонти на общински пътища и градски улици, в размер на близо 20 милиона лева.

Най-много средства в новия бюджет са предвидени за образование 13 120 182 лв., като близо 9 милиона от тази сума се предоствя от държавния бюджет. Бюджетът за социалните дейности пък е в размер на  близо 3 милиона лева.

Общата рамка на бюджета е 29 944 244 лева. Делегираните от държавата дейности са в размер на 13 630 170 лв. От местни дейности са предвидени 6 432 841 лв., а преходният остатък от края на 2018 г. е 9 881 233 лв.

Общинският съвет прие и Отчета за 2018 г. за изпълнение на Програмата за управление на кмета на Община Лом през мандат 2015-2019 г. Пенкова ще представи своя публичен отчет и пред гражданите, както и приоритетите в общинския бюджет за 2019 г. до средата на февруари, като датата, часът и мястото ще бъдат обявени. 

Tърсене
Национален литературен конкурс „Яна Язова” Лом’2019
На вниманието на хотелиерите!
Предварителен проект на Общ устройствен план на община Лом
Фонд "Инвитро"
Обяви на ЧЕЗ
Осиновителна кампания „Открий своя домашен любимец”
Анкета
Харесва ли ви новата визия на сайта?