Национална кампания "Капачки за бъдеще"
Проект на Областен план за развитие на горските територии за област Монтана
МИГ - ЛОМ
Уведомление за поверителност
Мерки за пожарна безопасност
Новини
ПОЕТЕСИ ОТ ЛОМ ПЕЧЕЛЯТ НАГРАДИ
09.03.2019

В залата на общинската администрация в Мездра се състоя традиционният общински поетичен рецитал - конкурс „Жената – майка и любима”. В неговото шестнадесето издание за първи път се представиха и девет поетеси от литературния клуб „Кръстьо Пишурка” при народното читалище „Постоянство 1856” в Лом. И пожънаха тотален триумф.

Журито, председателствано от поетесата Надя Попова – член на Управителния съвет на Съюза на българските писатели и главен редактор на съюзния вестник „Словото днес” и членове: поетът Лъчезар Еленков – член на Съюза на българските писатели и филоложката Наталия Христова – общински съветник, има нелеката задача да прочете, анализира и класира 61 стихотворения на 23 авторки от литературните клубове в Белоградчик, Лом и Мездра. Първа награда беше присъдена на Диана Иванова от Мездра. Втора награда получи Ангелина Цанкова от Лом, а трета - нейната съгражданка Андриана Андреева. Връчени бяха и две поощрителни награди: на Ангелина Йотова и Росица Петкова – и двете от клуба в Белоградчик. Ломските поетеси несъмнено пожънаха пълен триумф – коментира успеха художественият ръководител на литературния клуб „Кръстьо Пишурка” при народното читалище „Постоянство 1856”, Юлий Йорданов – Радостта ми е голяма, но тя не ме изненадва, защото отдавна са ми известни творческите заложби на двете призьорки. Жалко, че не мога в знак на поздрав да стисна ръцете им, защото Цанкова живее в Кипър, а Андреева – в Кралство Великобритания, но не късат връзките си с родния Лом и с клуб „Кръстьо Пишурка”. Наградите им бяха присъдени само месец след неговия 86-и рожден ден.

На рецитала – конкурс председателят на журито Надя Попова сподели своите впечатления от стихотворенията, които се състезаваха. Лъчезар Еленков оповести протокола на журито за класацията. Кметът на община Мездра инж. Генади Събков поздрави победителите и им връчи наградите.

Юлий Йорданов поздрави домакините и победителите, пожелавайки конкурсът да прерасне в национален. Той препоръча на организаторите да издадат сборник със стиховете в литературното състезание.

Ето така с награди за пишурковци стартира 2019 година.

Лилия ХРИСТОЗОВА

 

 

Tърсене
Избори за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 г.
Национален литературен конкурс „Яна Язова” Лом’2019
Предварителен проект на Общ устройствен план на община Лом
Фонд "Инвитро"
Обяви на ЧЕЗ
Осиновителна кампания „Открий своя домашен любимец”
Анкета
Харесва ли ви новата визия на сайта?