Проект на Областен план за развитие на горските територии за област Монтана
МИГ - ЛОМ
Уведомление за поверителност
Мерки за пожарна безопасност
Новини
ЛОМ СЕ ВКЛЮЧИ В КАМПАНИЯТА „КАПАЧКИ ЗА БЪДЕЩЕ”
25.10.2018

Малко хора знаят, че всяко 3-то дете в България, което е било в кувьоз, получава увреждане на очите. Особено когато наличната техника е остаряла и амортизирана. А е толкова лесно да предотвратим това! Всичко, което е нужно, е просто да прибираме и събираме капачките от бутилките и контейнерите, които използваме.

За трета поредна година в България ще се проведе кампанията “Капачки за бъдеще”, а целта и е масово събиране на капачки в помощ на недоносени бебета.

Срещу предадените капачки организаторите получават пари - 100% от които отиват за закупуване на кувьози, които след това се даряват на малки общински болници.

Само за първите шест месеца от старта на кампанията “Капачки за бъдеще” успяха да се съберат и рециклират 33 тона пластмасови капачки (и не само), което като обем се равнява на около 11 камиона с пластмасови отпадъци.

С парите от първата кампания организаторите даряват кувьоз на болницата в Червен бряг. Съвсем скоро трябва да бъде доставен и втори - за болницата в град Чирпан.

За тази цел трябва да донесете събраните капачки в утвърдените пунктове в Лом: хранителен магазин „Двата чучура”, бар „Ugly”, пицария „При Финци“, фризьорския салон до „Ас пика“, хранителния магазин срещу ТПК „Г.Карастоянова”, фризьорски салон „Рали“ на автогарата, бившата детска градина № 13 срещу гробището.

Община Лом е сборен пункт за събраните капачки, които ще се предават на дежурния в общината.  

За повече информация: https://www.facebook.com/kapachkizabudeshte/

Тел. за връзка: 0895604334 - М. Средкова; 0879 811 971 – Н. Стефанова  

 

Tърсене
Предварителен проект на Общ устройствен план на община Лом
Фонд "Инвитро"
Обяви на ЧЕЗ
Осиновителна кампания „Открий своя домашен любимец”
Анкета
Харесва ли ви новата визия на сайта?