Проект на Областен план за развитие на горските територии за област Монтана
МИГ - ЛОМ
Уведомление за поверителност
Мерки за пожарна безопасност
Безопасно поведение при усложнена зимна обстановка
Новини
ВТОРА САМОСТОЯТЕЛНА ИЗЛОЖБА НА КАТЕРИНА МАРИНОВА В ГАЛЕРИЯ „ПОЛОМИЕ”
09.02.2020

Младата художничка Катерина Маринова подреди втора самостоятелна изложба в галерия „Поломие”. Фрагменти от фасади на сгради, пейзажи и портрети са представени в нейната експозиция. Катерина сподели, че като цяло творбите й показват динамиката на градския живот, но я вдъхновява и природата.

 „Всяка една от картините въздейства по определен начин на зрителя. Те са част от някаква серия, като едната е на тема градът, където акцентирам върху това - как ми въздейства на мен големия град, а пък друга част са портретите. Аз съм много горда   отново в тази галерия да имам самостоятелна изложба, защото оттук започна всичко. Тук се научих да рисувам и получих онази основа, върху която да мога да стъпя”. – каза по време на откриването на изложбата Катерина Маринова

Художничката благодари на учителя си по рисуване Кирил Апостолов, който представи експозицията.

Катерина Маринова е родена през 1994 година в град Лом. Завършва средното си образование в Козлодуй, а от 2013 до 2017 година изучава живопис в Националната художествена академия при професорите Ивайло Мирчев и Десислава Минчева. Тя е  част от групата „Млади български художници“. През годините има участия в редица пленери и изложби. 

 

Tърсене
Предварителен проект на Общ устройствен план на община Лом
Фонд "Инвитро"
Обяви на ЧЕЗ
Осиновителна кампания „Открий своя домашен любимец”
Анкета
Харесва ли ви новата визия на сайта?