Мерки за пожарна безопасност през лятото
МИГ - ЛОМ
Новини
ДАВАТ БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НА КРАЙНО БЕДНИ
11.08.2017


Обществена трапезария за 135 крайно бедни от града стартира на 1 септември и ще продължи до 30 април 2018 г. За втора поредна година социалната услуга се предлага за осем месеца и затова започва от септември, досега храненето започваше от 1 октомври. Крайно бедните, които ще ползват услугата „Обществена трапезария”, ще получават супа, основно ястие и цял хляб.

Заявленията на нови потребители на обществената трапезария се подават от 14 до 25 август в Община Лом. Документите се получават и попълват в стая 202 на втория етаж в сградата на Общината, всеки работен ден до 25 август, включително.

За услугата могат да кандидатстват лица и семейства, получаващи месечно социално подпомагане, както и хора с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, установено от Дирекция “Социално подпомагане” - Лом. В целевата група са включени и самотно живеещи лица, получаващи минимални пенсии – за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност, наследствени пенсии, пенсии, несвързани с трудова дейност.

Храната ще се приготвя и раздава от Домашния социален патронаж. Обядът ще се получава в пет пункта – в централната градска част – кухнята на Домашния социален патронаж, и в кварталите „Младеново”, „Моминброд”, „Стадиона” и „Хумата”.

Проектът “Осигуряване на топъл обяд в град Лом” е финансиран от Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане и Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица към ЕС.

 

Tърсене
Кампания за разделно събиране на отпадъци "Хартиена война"
Национален литературен конкурс „Яна Язова” Лом’2018
Анкетна карта за изработването на Общ устройствен план на община Лом
Осиновителна кампания „Открий своя домашен любимец”
Анкета
Харесва ли ви новата визия на сайта?
Да
Не
Нямам мнение