МЕРКИ ЗА ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ ПРЕЗ ЛЯТОТО
МИГ - ЛОМ
Инициатива за възстановяване на вестникопродавницата
Новини
ДАВАТ БЕЗПЛАТЕН ОБЯД НА КРАЙНО БЕДНИ
11.08.2017


Обществена трапезария за 135 крайно бедни от града стартира на 1 септември и ще продължи до 30 април 2018 г. За втора поредна година социалната услуга се предлага за осем месеца и затова започва от септември, досега храненето започваше от 1 октомври. Крайно бедните, които ще ползват услугата „Обществена трапезария”, ще получават супа, основно ястие и цял хляб.

Заявленията на нови потребители на обществената трапезария се подават от 14 до 25 август в Община Лом. Документите се получават и попълват в стая 202 на втория етаж в сградата на Общината, всеки работен ден до 25 август, включително.

За услугата могат да кандидатстват лица и семейства, получаващи месечно социално подпомагане, както и хора с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, установено от Дирекция “Социално подпомагане” - Лом. В целевата група са включени и самотно живеещи лица, получаващи минимални пенсии – за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност, наследствени пенсии, пенсии, несвързани с трудова дейност.

Храната ще се приготвя и раздава от Домашния социален патронаж. Обядът ще се получава в пет пункта – в централната градска част – кухнята на Домашния социален патронаж, и в кварталите „Младеново”, „Моминброд”, „Стадиона” и „Хумата”.

Проектът “Осигуряване на топъл обяд в град Лом” е финансиран от Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане и Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица към ЕС.

 

Tърсене
Национален литературен конкурс „Яна Язова” Лом’2017
Осиновителна кампания „Открий своя домашен любимец”
Анкета
Харесва ли ви новата визия на сайта?
Да
Не
Нямам мнение