Мерки за пожарна безопасност през лятото
МИГ - ЛОМ
Новини
ТРЕТИРАНЕ СРЕЩУ КОМАРИ И КЪРЛЕЖИ ЩЕ СЕ ИЗВЪРШИ МЕЖДУ 19 И 21 МАЙ
17.05.2018


Третиране срещу комари и кърлежи, при подходящи метеорологични условия, ще се извърши в един от дните между 19 и 21 май, като пръскането ще започне в 20.30 ч.


Чрез наземно третиране ще бъдат обработени всички зелени площи в града, зелените зони около реките Дунав и Лом, както и селата на територията на общината.


Предвидено е ларвицидно и имагоцидно наземно пръскане с препарат „тализма“ при доза 5 л. работен разтвор на 100 кв. м и „демилин“.


Първото пръскане срещу комари бе извършено вечерта на 1 май, а третото ще се проведе през юни.  За третиранията срещу комари Община Лом е осигурала до 36 000 лв. от местния бюджет.


Между 19 и 21 май предстои и пръскане срещу кърлежи и инсекти. Ще бъдат обработени над 100 декара зелени площи в дворовете на училищата, детските градини, социалните домове, дневните цетрове, градските паркове и алеи.


Предвидени са и две обработки срещу гризачи – пролетна и есенна. За процедурата "Канална дератизация, дезинсекция, дератизация и дезакаризация (ДДД обработки) срещу инсекти и гризачи в детските градини, детски ясли, общински социални центрове, прилежащите им територии и тревните площи на Община Лом за 2018 г.",  Община Лом е осигурила от местния си бюджет до 10 000 лв. 


В деня на обработка на тревните площи срещу комари и кърлежи се забранява извеждането на животни за паша, а пчеларите са длъжни да вземат мерки, според Наредба №13/28.08.2016 г. за опазване на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности.

Tърсене
Кампания за разделно събиране на отпадъци "Хартиена война"
Национален литературен конкурс „Яна Язова” Лом’2018
Анкетна карта за изработването на Общ устройствен план на община Лом
Осиновителна кампания „Открий своя домашен любимец”
Анкета
Харесва ли ви новата визия на сайта?
Да
Не
Нямам мнение