Национална кампания "Капачки за бъдеще"
Проект на Областен план за развитие на горските територии за област Монтана
МИГ - ЛОМ
Уведомление за поверителност
Мерки за пожарна безопасност през отоплителния сезон
Безопасно поведение при усложнена зимна обстановка
Новини
ТРЕТИРАНЕ СРЕЩУ КОМАРИ И КЪРЛЕЖИ ЩЕ СЕ ИЗВЪРШИ МЕЖДУ 19 И 21 МАЙ
17.05.2018


Третиране срещу комари и кърлежи, при подходящи метеорологични условия, ще се извърши в един от дните между 19 и 21 май, като пръскането ще започне в 20.30 ч.


Чрез наземно третиране ще бъдат обработени всички зелени площи в града, зелените зони около реките Дунав и Лом, както и селата на територията на общината.


Предвидено е ларвицидно и имагоцидно наземно пръскане с препарат „тализма“ при доза 5 л. работен разтвор на 100 кв. м и „демилин“.


Първото пръскане срещу комари бе извършено вечерта на 1 май, а третото ще се проведе през юни.  За третиранията срещу комари Община Лом е осигурала до 36 000 лв. от местния бюджет.


Между 19 и 21 май предстои и пръскане срещу кърлежи и инсекти. Ще бъдат обработени над 100 декара зелени площи в дворовете на училищата, детските градини, социалните домове, дневните цетрове, градските паркове и алеи.


Предвидени са и две обработки срещу гризачи – пролетна и есенна. За процедурата "Канална дератизация, дезинсекция, дератизация и дезакаризация (ДДД обработки) срещу инсекти и гризачи в детските градини, детски ясли, общински социални центрове, прилежащите им територии и тревните площи на Община Лом за 2018 г.",  Община Лом е осигурила от местния си бюджет до 10 000 лв. 


В деня на обработка на тревните площи срещу комари и кърлежи се забранява извеждането на животни за паша, а пчеларите са длъжни да вземат мерки, според Наредба №13/28.08.2016 г. за опазване на пчелите и пчелните семейства от отравяне и начините за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности.

Tърсене
Предварителен проект на Общ устройствен план на община Лом
Обяви на ЧЕЗ
Осиновителна кампания „Открий своя домашен любимец”
Анкета
Харесва ли ви новата визия на сайта?